SYSTEEMDENKEN

Wijze Wetenschap voor complexe vraagstukken

Herinterpretatie van Stafford Beer

 

Onlangs vond ik dit filmpje op de blogsite van Sofie Baeke en ook bij Ria Baeck.  Prachtig toch hoe de kleuters er in slagen om samen de blokjes te stapelen!

Onmiddellijk maakte ik de verbinding met een artikel van Stafford Beer, Designing Freedom, waar deze oefening in voor komt. Stafford Beer legt aan de hand van dit voorbeeld een aantal fenomenen uit. Complexiteit bijvoorbeeld,  groeiende complexiteit, de impact van een individu, vrijheid, stabiliteit en zelfregulering, het beheersen van variëteit, de noodzaak van kleinschaligheid,  of beter, werken op menselijke schaal…

elastieken met verbinding I

Hierbij  de link naar het artikel van Stafford Beer via de website van P2P waar je ook ander werk van Stafford Beer kan vinden in relatie tot het beheer van Commons. De Schetsen en verklaringen zijn te vinden op pagina 7 van het eerste hoofdstuk, The Real Threat to “All We Hold Most Dear”.

 

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 10 maart 2019 door .

Navigatie

%d bloggers liken dit: